Dry needling

Bij dry needling worden spieren aangeprikt met een droge accupunctuurnaald. Met als doel: minder spierspanning, pijnvermindering en een betere beweeglijkheid.

Dry Needling is een uiterst effectieve behandelmethode die gericht is op het verminderen van knopen in spieren. Door het gebruik van kleine accupunctuurnaaldjes worden spiersamentrekkingen opgewekt die het spierweefsel los maken. Door de trigger van het naaldje wordt de doorbloeding in de spier verhoogd. Het pijnlijke gebied ontspant hierdoor en spieren worden soepeler en herstellen sneller.

Na de dry needling is het belangrijk om te rekken! De doorbloeding van de spier is verhoogd en hier wil je gebruik van maken. Tijdens de behandeling krijg je rekoefeningen mee voor de betreffende spier. Deze zijn belangrijk om de eerste 5 dagen te herhalen!

Mag je altijd Dry Needling doen? Nee dit is niet het geval, er zijn wat contra-indicaties. Als je bepaalde medicatie neemt mag je niet prikken, hieronder valt bijvoorbeeld de bloedverdunner. Verder zijn er meerder indicaties, maar neem hiervoor contact op met de therapeut.

Mag je Dry needlen in de zwangerschap? Jazeker mag dit! Maar niet alle spieren mogen geprikt worden. Zo zijn er spieren die de baarmoeder triggeren.