Zwangerfit & Mamafit

De sportlessen zijn gericht op het verbeteren van de algehele conditie, stabiliteit en spierkracht. Zo kunnen klachten in de zwangerschap voorkomen worden en ben je sneller 'back in shape' na de bevalling.

Nu ook ZwangerFit in Beuningen! De ZwangerFit is krachttraining voor zwangere en de MamaFit voor de vrouw die pas bevallen is.

De sportlessen zijn gericht op uithoudingsvermogen en krachttraining, dit om klachten in de zwangerschap te voorkomen. Daarbij draagt algehele fitheid bij aan een voorspoedige bevalling en versnelt dit het herstel na de bevalling.

ZwangerFit

Tijdens deze krachttraining zal het accent liggen op het behoud van conditie, kracht, stabiliteit en coördinatie. Er wordt specifiek aandacht besteed aan de spieren rondom het bekken om klachten te voorkomen of verminderen. Tevens wordt er theorie gegeven over de zwangerschap, bevalling en de periode na de bevalling. Tijdens de lessen zal er gebruik gemaakt worden van muziek en verschillende materialen om de lessen actief en leuk te maken. Het is geen les om te kletsen maar om te werken!

Wanneer deelname: Het is mogelijk om vanaf je 12e week te starten met zwangerfit en het is mogelijk om door te gaan tot de bevalling.

MamaFit

Het doel van de MamaFit is weer sterk, krachtig en fit worden! Tijdens de les zal het accent liggen op het opbouwen van het lichaam, met extra aandacht voor de bekkenbodem en buikspieren. Het eerste kwartier zal er aan de conditie gewerkt worden en de rest van de les is er krachttraining. Tijdens deze les is het tijd om aan jezelf te werken!

Wanneer deelname: Eenmaal moeder geworden kun je weer starten vanaf 4 weken (met een keizersnee vanaf 6 weken met toestemming van de arts). Zo kun je weer rustig aan opbouwen en is de stap naar je eigen sport kleiner. Er is geen limiet, dus je kan zelf bepalen wanneer je verder gaat.

Tijd en prijs:

ZwangerFit:

  • maandag 19.00 – 20.00u
  • woensdag 19.00 – 20.00u

MamaFit:

  • maandag 20.00 – 21.00u
  • woensdag 20.00 – 21.00u

De lessen worden gegeven in de Leghe Polder in Beuningen. Lessen die je overhoudt uit je zwangerfitpakket kun je meenemen naar de mamafit. Er zijn helaas geen proeflessen maar je kan wel bij je eerste les beslissen welk pakket je neemt. Er is een keuze uit 2 pakketten:

5 lessen voor € 70,00
10 lessen voor € 130,00 ( 1 les gratis)

Vergoeding:

Veel verzekeringen vergoeden de ZwangerFit, dit valt namelijk onder zwangerschapscursussen.  Ben jij benieuwd wat jij vergoed krijgt klik dan hier. Daarnaast zijn er ook veel werkgevers die de cursus vergoeden zodat u langer kunt werken of weer eerder aan het werk kan.